Takläggare granskas av Fuskbyggarna – TV4

Många oseriösa företag på marknaden – Takläggare Fuskbyggarna

Under gårdagens avsnitt av TV4 program ”Fuskbyggarna” uppmärksammades något som inte kom som en nyhet för oss inom takbranschen, det finns väldigt många oseriösa takläggare som utnyttjar kunders okunskap till sin egen fördel på moraliskt tvivelaktiga sätt.

Ofta är upplägget detsamma, en firma startas upp år x omsätter x miljoner under det första året för att sedan gå i konkurs året därefter. Det man då gör är att byta namn på företaget till samt eventuellt byta ut styrelsen för att på pappret få det att se ut som ett nytt företag. Det är det självklart inte!

Som kund förstår vi att det är svårt att värja sig, säljaren man träffar ger ofta ett seriöst intryck och denna person kan också ofta presentera en offert som ser seriös ut, detta är tyvärr inte någon garanti för att bli takläggningen utförs med samma professionalism.

Våra rekommendationer

Alla bolag som ger dig offert på din takomläggning bör kollas upp via www.allabolag.se. Där kan du själv göra en snabb överblick över företagets omsättning och vilka personer som har ledande befattningar inom bolaget. Om dessa personer har allt för många konkurser bakom sig eller är bosatta utomlands tycker vi att det finns anledning att ställa uppföljande frågor kring detta.

En takläggning är ofta en ganska kostsam renovering och därför bör man också dra öronen åt sig om priset är allt för lågt tillskillnad från det näst dyraste alternativet. Det är inte alltid ett dåligt tecken men som kund bör man tänka på att om priset är för lågt så finns risk att det bakomliggande bolaget att stressa sig igenom takläggningen och av den anledningen inte göra ett bra jobb. Välj därför inte det billigaste alternativet om det inte är så att skillnaden är liten.

Dessutom skall man undvika att arbeta med företag som vill ha förskottsbetalningar på arbetet om det inte är så att man verkligen litar på bolaget i fråga. Förskott brukar inte behövas om det bakomliggande bolaget driver en seriös verksamhet med positiva kassaflöden.

Göta Tak

Göta Tak lämnar alltid långa garantier på både arbete och material. Vi tar inga förskottsbetalningar utan du som kund betalar först när arbetet är utfört. Vi har arbetat med takomläggning i mer än 10 år och det kommer du också se på resultatet när ditt arbete är slutfört.

Avsnittet i sin helhet kan ses via TV4 play under denna länk

https://www.tv4play.se/program/fuskbyggarna/3935216

Extern artikel om avsnittet

 http://www.expressen.se/noje/fuskbyggarens-utbrott-pa-arga-snickaren-fuck-you/